Walvisclusters suggereren dat dit belangrijke Bitcoin-niveau een explosieve rally kan veroorzaken

Bitcoin-walvisclusters tonen $ 57.046 en $ 60.045 zijn de cruciale ondersteunings- en weerstandsniveaus op korte termijn.

De prijs van Bitcoin ( BTC ) probeert het weerstandsniveau van $ 60.000 te doorbreken na meer dan een week van variëren.

Walvisclusters laten zien dat $ 57.046 en $ 60.045 op korte termijn de cruciale steun- en verzetsgebieden zijn.

Met andere woorden, de kans op een sterke uitbraak in de nabije toekomst zou aanzienlijk toenemen als Bitcoin Method boven $ 57.046 blijft en de weerstand van $ 60.000 blijft testen.

Waarom walvisclusters belangrijk zijn voor Bitcoin

Walvisclusters ontstaan ​​wanneer vermogende investeerders Bitcoin tegen een bepaalde prijs kopen of verkopen en hun bezit daarna niet meer verplaatsen.

Als zodanig dient een walvisclusterondersteuning doorgaans als een sterk macro-ondersteuningsgebied voor Bitcoin, omdat walvissen de neiging hebben om meer te kopen wanneer BTC daalt tot een niveau waarop ze in eerste instantie BTC kochten.

Aan de andere kant zou een weerstandsgebied van een walviscluster waarschijnlijk standhouden als verkoopgebied, omdat walvissen eerder zullen wachten tot hun break-evenprijs om hun posities te verkopen.

Volgens onderzoekers van Whalemap zijn de twee belangrijkste weerstandsniveaus voor Bitcoin op korte termijn $ 60.045 en $ 61.062. Woensdag merkten de onderzoekers op :

“$ BTC is terug. Perfect stuiterend van walvissteunen tot nu toe. Dit is een goed teken: in berentrends werken walvisweerstanden beter dan ondersteuningen en vice versa voor stierentrends. Walvisondersteuning is nu weer actief, wat betekent dat de trend is verschoven. April zou best leuk moeten zijn. “

Sindsdien varieert en consolideert de prijs van Bitcoin zich tussen het weerstandsniveau en de ondersteuning van $ 57.000

Op basis van deze trend voegden de onderzoekers eraan toe dat dit de stilte voor de storm zou kunnen zijn, vooruitlopend op een piek in de volatiliteit van Bitcoin, die momenteel op het laagste niveau is sinds november 2020. Ze schreven:

“De strijd om het ondersteunend verzet is intens. De niveaus van vorige week werken redelijk goed. Bitcoin wordt afgetopt door het niveau van $ 60.045, behoorlijk goed. Is dit de stilte voor de storm? “

Het sentiment van handelaren over Bitcoin is gemengd

Volgens de pseudonieme handelaar die bekend staat als Byzantijnse generaal, raakt de Bitcoin-futuresmarkt extreem oververhit.

De derivatenmarkt stijgt, terwijl het financieringspercentage voor BTC-futures consequent boven de 0,12% uitkomt.

Gemiddeld is het standaardfinancieringspercentage van Bitcoin 0,01%, dus de markt is ongeveer 12 keer oververhit. De handelaar zei :

‚Dit ziet er nogal slecht uit tbh. Een goede spoeling zou een zegen zijn. „