Mercuryo.io Ontvangt €2,5M als resultaat van de financieringsronde.

Mercuryo.io, een zelfbeschreven „snelgroeiende Estse startup die zichzelf opwerpt als een Europese leider op het gebied van oplossingen voor de verwerking van cryptocurrencybetalingen“, heeft zojuist een „€2,5M zaadfinanciering ontvangen onder leiding van Target Global, een groot internationaal VC-fonds met €800M+ onder beheer“, volgens het persbericht.

Het persbericht gaat verder en claimt zichzelf als een „grensoverschrijdend betalingsnetwerk dat bedrijven over de hele wereld in staat stelt om betalingen voor goederen en diensten te verzenden en te ontvangen met behulp van cryptocurrency’s“. Het stelt bedrijven in staat om rekeningen aan te maken, betalingen en overboekingen uit te voeren en zelfs uitbetalingen te doen, ongeacht de feitelijke valuta-methode.

Over deze kwestie spreekt Mike Lobanov, de mede-oprichter en General Partner van Target Global, die zei:

„Bij Target Global geloven we dat de fintech nu veel over de infrastructuur gaat. We hebben al gewed op Rapyd in fiat alternatieve betalingsinfrastructuur, Koper en Bitcoin Revolution-faciliteiten in institutionele crypto-infrastructuur. Als een relatief nieuwe activaklasse die alleen maar aan kracht wint, hebben cryptocurrencies een veilige betalingsinfrastructuur nodig die Mercuryo.io aan het opbouwen is. Mercuryo.io heeft met meer dan 150 crypto-projecten een crypto-fiat gateway gelanceerd met een verdere lancering van meerdere andere crypto-betaalproducten. Aangezien Stripe en Adyen ooit een nieuwe standaard voor kaartbetalingen zijn geworden, geloven we dat Mercuryo.io een verstoorder van crypto-betalingen kan worden. En nu zijn we opgewonden om Mercuryo’s supporters te worden sinds de begindagen.“