Mark Cuban zegt dat crypto ‚precies zoals de internet-voorraadbel‘ is.

Maar de verklaring was niet zonder een paar bullish voorspellingen voor Bitcoin en Ethereum.

De miljardairondernemer Mark Cuban zegt dat de cryptocurrencymarkt „precies“ is zoals de dot-com-bel van de late jaren ’90 en begin 2000. Zijn verklaring lijkt erop te wijzen dat de waarderingen van digitale activa kunnen imploderen zodra de uitbundigheid van de investeerders opraakt.

„Als je naar de cryptos handel kijkt, is het net als de internet aandelenbel. EXACTLY,“ Tweette Cubaanse op maandag voor het aanbieden van een zilveren randje aan crypto enthousiastelingen.

Hoewel de Internet-zeepbel niet goed voor de overgrote meerderheid van dot-com voorraden beà „indigde, namen verscheidene van de as toe om wettige bedrijven te vormen, bovengenoemde Cubaanse. Amazonegebied, eBay en Prijslijn kwamen onmiddellijk te letten op.

Volgens de Cubanen zullen Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en „een paar anderen“ waarschijnlijk een vergelijkbaar traject volgen, aangezien hun waardevoorstel en gebruiksmogelijkheden blijven groeien.

De Cubaanse schijnbaar positieve kijk op de top twee van de cryptocurrency’s kwam zelfs toen hij alle verhalen over monetaire vernedering en fiatvaluta verwierp. Dit zijn ,,enkel verkooppraatjes,“ hij zei, stellend dat de cryptowaarden slechts op vraag en aanbod gebaseerd zijn.

De Cubaan heeft zijn verhaal niet helemaal op Bitcoin Superstar afgestemd. Hij beweerde ooit dat bananen een beter ruilmiddel zijn dan BTC en zei dat de digitale activa meer als een verzamelobject zullen werken dan als een financieel instrument.

Maar vorige maand nog prees hij het monetaire beleid van Bitcoin met het argument dat overheidsbedrijven zich moeten „verbinden om nooit nieuwe aandelen uit te geven“. Hij verwees natuurlijk naar Bitcoins geplafonneerde voorraad van 21 miljoen eenheden die in de code zijn opgenomen.

De activa van Crypto stonden maandag weer in de schijnwerpers nadat de totale markt meer dan 200 miljard dollar piek-tot-dal had bereikt. De totale marktkapitalisatie is het afgelopen jaar verviervoudigd, waarbij Bitcoin recentelijk een piek van ongeveer $42.000 heeft bereikt.