JP Morgan Sees MassMutual’s Bitcoin Foray als een signaal voor een betere vraag

De vraag naar Crypto Bull neemt toe bij institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. De laatste stap van MassMutual naar crypto wordt volgens JP Morgan benadrukt als een signaal voor een betere vraag.

JP Morgan praat over Bitcoin

JP Morgan Chase & Co. de Wall Street bankreus stelt voor dat de recente aankoop van $100 miljoen aan Bitcoin door Massachusetts Mutual Life Insurance Co. een toenemende vraag naar cryptocurrencies onder institutionele beleggers onderstreept.

In een vrijdagnota zeiden strategen van de geldschieter, waaronder Nikolaos Panigirtzoglou, dat rijkere investeerders, familiekantoren en institutionele entiteiten zoals pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen nu oog hebben voor Bitcoin-investeringen. Hoewel van zowel verzekeringsmaatschappijen als pensioenfondsen niet wordt verwacht dat ze enorme toewijzingen doen aan cryptokringen, suggereert zelfs een kleine investering van hen een positieve verschuiving naar crypto. Het zou een belangrijke positieve ontwikkeling naar digitale valuta’s kunnen zijn.

De strategen schreven,

„De Bitcoin-aankopen van MassMutual vormen een nieuwe mijlpaal in de adoptie van Bitcoin door institutionele beleggers. Men kan de potentiële vraag zien die de komende jaren zou kunnen ontstaan als andere verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen het voorbeeld van MassMutual volgen“.

Bitcoin-waarde daalt na recordhoogtes

De waarde van Bitcoin is licht gedaald na het bereiken van recordhoogtepunten aan het begin van de maand. Ondanks de daling blijft de munt dicht bij het $20.000 niveau. Voorstanders van Bitcoin-investeringen beweren dat de munt meer erkenning krijgt als middel om portefeuilles te diversifiëren terwijl de Amerikaanse dollar zwak blijft. Dit helpt bij het versterken van de waardepropositie van de munt als een alternatief voor goud, dat gevoelig is voor hogere volatiliteit.

De strategen zijn van mening dat als verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Japan en de eurozone slechts 1% van hun activa in Bitcoin zouden beleggen, de extra vraag naar de munt 600 miljard dollar zou kunnen overschrijden. Volgens CoinMarketCap is de huidige marktkapitalisatie van de munt ongeveer 365 miljard dollar. De strategen erkenden ook dat wettelijke belemmeringen in verband met aansprakelijkheidsmismatches en risiconiveaus deze institutionele beleggers kunnen verhinderen om een groot deel van hun activa toe te wijzen aan cryptocrpures.