Hackare försöker desperat bryta sig in i denna $ 700 miljoner Bitcoin-plånbok

Det har gått ett decennium sedan Bitcoin- nätverket gick live. Under åren har många människor tappat tillgång till sin BTC-stash genom olika misstag eller olyckor. Vissa har glömt sina plånbokslösenord, andra har tappat hårddiskarna som innehåller plånböckerna, och andra har till och med gått bort utan att ha lämnat någon aning för sina närmaste anhöriga att få tillgång till deras kryptovalv.

Kryptoutrymmet har en rättvis andel av människor som bara vill komma åt andras digitala pengar. Det här är hackare som har lagt ner sin tid och sina resurser på att upptäcka nya sätt att uppnå sina mål. Det är inte ovanligt att plånboksfiler listas för försäljning på olika hackerrelaterade forum. Den som kan köpa och knäcka den listade plånboken får njuta av de dolda förmögenheterna. Nu finns det en annan krypterad plånbok som har gett många hackare många sömnlösa nätter .

$ 700 miljoner upp för grepp

Det händer så att det finns en krypterad Bitcoin-plånbok som har listats till försäljning och gått vidare till olika hackare under det senaste året. Plånboken, BTC-adressen ‚1HQ3Go3ggs8pFnXuHVHRytPCq5fGG8Hbhx‘, rymmer cirka 712 miljoner dollar i Bitcoin.

Tydligen har ingen av hackarna som har provat sin expertis på det lyckats komma in i det. Ännu mer nyfiken är det faktum att plånboken rymmer det 7: e största BTC-stashet någonsin. Det är ganska förmögenhet.

Förmodligen en falsk

Hackare är kända för att utforma de mest lura metoder för att locka offer i deras fälla. Det är en anledning som gör denna plånbok ganska nyfiken. För det första är det möjligt att förfalska en sådan plånbok och få det att se ut att innehålla den stora mängden BTC. En erfaren hacker kan göra det med hjälp av en binär redigerare för att ändra plånboksfilen och den privata nyckeln till en plånbok med högt värde.

I så fall finns det en chans att plånboken i fråga inte riktigt rymmer så mycket BTC och säljaren är faktiskt ute efter att bluffa sina andra hackare.

Det är ett riktigt långt skott
Ändå, även om plånboken innehåller de 69 370 Bitcoins som den påstås innehålla, skulle krypteringsnivån som används i dess säkerhet utmana även de mest avancerade krackningssystemen.

Filen är skyddad med två krypteringsalgoritmer, SHA-512 och AES-256-CBC, vilket gör det extremt svårt att råka ut. För att komma in i det måste man vara extremt lycklig, annars måste lösenordet vara riktigt svagt. Men vad är chansen att någon säkrar 700 miljoner dollar med ett svagt lösenord?